Gogosi cu varza calita-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 5 Mar 2010 | 10630 vizualizari

 

foarte gustoase,probabil veti zice iar de post? Sant minunate,incercati-le

 

INGREDIENTE

  • faina alba 1kg
  • 30g drojdie proaspata
  • 450 ml apa (lapte)
  • 4-5 lingurite de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • coaja de lamaie
  • 3 vanilii sau esenta
  • ulei 120 ml sau unt ,margarina topita
  • varza
  • 1/2 borcan pasta de tomate
  • putin piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu varza calita-post:

Se framanta aluatul din faina ,sare drojdie,zahar .ulei , coaja de lamaie  si vanilie(in masina de paine)se lasa sa dospeasca.

intre timp se caleste varza tocata marunt in putin ulei cu putina sare ,piper si la final 1/2 borcan de pasta de tomate

Dupa ce a dospit aluatul se ia cate o bucatica din aluat si se intinde iar pe ea se pune cate 2-3 linguri de varza calita,dupa care se impatura bine sa nu iasa varza afara si se prajesc in ulei incins foarte bine,la foc potrivit

Sant extraordinar de bune si dupa 3- 4 zile ,se pastreaza foarte bine acoperite cu o folie de plastic si puse in frigider(momentan nu e cazul fiindca nu e cald)se pot pastra pe balcon acoperite cu folieplastic si 4-5 zile

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu varza calita-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

madi_marin 1

06.03.2010, 17:25

e bine de retinut....

nadina73 1

06.03.2010, 22:56

DIANA B 1

28.11.2011, 12:31

Stiu ca placintele cu varza se numesc cumva in anumite zone , astea cum de n-au nume , fata frumoasa ?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Covrigi de casa (de post)